Latest Current Affairs 2018-19

Latest General Knowledge Questions Answers

SSC CGL Previous Year Question Paper with Answer

SSC CGL Previous Year Question Paper with Answer

QUESTION 1.The Upanishads were translated into Persian by the orders of which ruler?
ANSWER –DARA SHIKOH

QUESTION 2. Who commanded the Maratha army in the third battle of Panipat?
ANSWER – SADASHIV RAO BHAU

QUESTION 3. By whom was the practice of sati was declared illegal?

ANSWER – LORD WILLIAM BENTICK

QUESTION 4. Who is the author of ‘Business @ speed of thought’ ?

ANSWER – BILL GATES

QUESTION 5. Which planet has the longest day and shortest year ?

ANSWER – MERCURY

QUESTION 6. Which city is associated with river ‘mekong’ ?

ANSWER – PHNOM -PENH(CAMBODIA)

 

                                    Download 2016 SSC CGL Question Paper & Answer

Click here to Download

     

                                     Download 2017 SSC CGL Question Paper & Answer

Click here to Download

 

QUESTION 7. By which was yavanika (curtain) introduced in indian theatre?
ANSWER – GREEKS

QUESTION 8. At which place was the headless statue of kanishka found ?

ANSWER – MATHURA

QUESTION 9. By whom was the famous ‘kirti stambha’ at chittorgarh built?
ANSWER – RANA KUMBHA

QUESTION 10.Where are the traces of portuguese culture found in india?

ANSWER – GOA

 

New LATEST GOVT JOB UPDATE

Recent Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current Affairs © 2017